DaCi Finlandin historiaa

daCi Finland, Tanssin Varhaiskasvattajat ry perustettiin vuonna 1987, mutta se sai alkusysäyksen vuonna 1985 Kajaanissa.
Vuonna 1985 Oulun yliopiston Kajaanin opettajakoulutuslaitoksen täydennyskoulutusyksikkö järjesti kaksi vuotta kestävän Lasten tanssiohjaajakoulutuksen.
Kahteen koulutusjaksoon hakeutui eri puolilta Suomea joukko tanssikasvattajia, joiden ikä- ja taustajakauma oli moninainen. Yhteisten koulutusjaksojen aikana syntyi vilkasta keskustelua erilaisten kokemusten pohjalta ja jopa väittelyjä. Etsittiin suuntaa tanssikasvatukselle. Kun koulutus oli lopuillaan, niin porukka oli valmis perustamaan Tanssin Varhaiskasvattajat ry:n, joka rekisteröitiin vuonna 1987 ja jonka kotipaikaksi tuli Kuopio. Samana vuonna perustajat tekivät opintomatkoja Tukholman Tanssikorkeakouluun, Lontooseen: Young Place, Laban Centre, Royal Ballet School, London College of Dance, London Contemporary School of Dance. Yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja oli Mirja-Liisa Herhi.

Vuonna 1988 työryhmä Anneli Pönkkö – Liisa Tiitinen – Mirja-Liisa Herhi – Meri Tegelman saivat lastenkulttuuriapurahan Taiteen keskustoimikunnalta, jonka turvin järjestettiin ”Lapsi Tanssii” -seminaari Kajaanissa. Se oli menestys ja siellä vierailivat kansainväliset tanssikasvattajat Mary Joyce, Jaqueline Smith-Autard, Birgit Boman ja Anne Wigert. Samana vuonna Lontoossa järjestettiin daCi konferenssi, jossa oli mukana muutamia suomalaisia tanssikasvattajia.
Vuonna 1991 Salt Lake Cityn konferenssissa nähtiin ensimmäinen suomalainen ryhmä Marketta Viitalan johdolla.
Tanssin Varhaiskasvattajat ry. sai vuoden 1997 daCi-konferenssin Kuopioon. Tällöin tuli myös tarve yhtenäistää yhdistyksen nimi muiden kansallisten daCien mukaiseksi. Kuopion konferenssi oli viikon kestävä tapahtuma, jonka toteuttamiseen osallistuivat tanssinopettajakoulutuksen opiskelijat Oulusta ja Kuopiosta. Varsinaisen työryhmän jäsenet olivat Leila Sillantaka (pj), Eeva Anttila, Liisa Tiitinen, Eeva Niittynen, Tanja Rasi ja Meri Tegelman. Kuopion konferenssi oli onnistunut ja sai paljon kiitosta kv.osallistujilta.

Mirja-Liisa Herhin jälkeen daCi Finlandin puheenjohtajana ovat toimineet Meri Tegelman, Minna Palokangas ja tällä hetkellä Anna-Maria Vairio.
Sihteerinä ovat toimineet Meri Tegelman, Reetta Aarre-Ahtio, Salla Pakarinen-Räsänen, Sini Kukkonen, Minna Palokangas ja Meri Erkkilä

Kansainvälisen daCin puheenjohtajan on toiminut Eeva Anttila 2009 – 2012.

Kansainvälisen Advisory Boardin Suomen edustajina ovat toimineet Meri Tegelman 1998-2009, Minna Palokangas 2009 – 2021 ja Anna Maria Vairio 2021->

Konferenssista mukaan lähtenyt motto jokaiseen päivään: 17 naurua päivässä pitää pirteänä!