Lastentanssi startti 10.8.2024!

Lastentanssin startti! Harjoituksia ja ideoita tulevaan vuoteen
Kouluttajina: Eeva-Mari Kitti ja Viivi Hietanen

Ajankohta ja paikka

Lauantai 10.8.2024 klo 11.00-17.00 Espoon Tanssiopisto, Piispanportti 12 b, 2.krs., Espoo.

Saapuminen

Espoon Tanssiopistolle pääsee Helsingin keskustasta (kamppi) parhaiten metrolla (Matinkylä). Kauppakeskus Iso Omenan läpi toiseen päähän ja Länsiväylän ylittävän sillan yli. Tanssiopiston rakennus on heti sillan jälkeen vasemmalla. Talon päädystä rappuset alas.

Omalla autolla saapuessa, auto kannattaa jättää Iso Omenan parkkihalliin tai Piispanportin toimipisteen pysäköintihallin katutasossa on asiakaspaikkoja pysäköintiin. Pysäköinti on maksutonta Espoon  Tanssiopiston asiakkaille 15 minuuttia, jonka jälkeen pysäköinti on maksullista. Kaikki pysäköintipaikat parkkihallin toisessa kerroksessa  on varattu Elixian käyttöön ja näille paikoille ei saa pysäköidä.  Parkkihallissa on yksityinen ja erittäin aktiivinen pysäköinninvalvonta. 

 

Aikataulu:

Klo 11.00-11.30 Tervetuloa ja kahvi

Klo 11.30-13.30 Eeva-Mari Kiiti

Klo 13.30-14.30 Ruokatauko

Klo 14.30-16.30 Viivi Hietanen

Klo 16.30-17.00 Keskustelua päivän aiheista

 

Kurssin sisältö:
Eeva-Mari Kitti esittelee oman lastentanssitunneilla käyttämäänsä tuntirakennetta ja kimaran siihen sopivia harjoitusesimerkkejä. Harjoitusten yksinkertaisin versio on sopiva pienille kolmevuotiaille ja 5–6 -vuotiaille niistä muokkautuu helposti monipuolisempi ja haastavampi muunnelma. Liikkumisen peruskäsitteet ja tanssin eri elementit toistuvat eri harjoituksissa – suunnat, eri kehonosien käyttäminen, liikkeen tempon tai dynamiikan muunnokset. Harjoitusten perusidea on yksinkertainen, joten niistä voi kehittää aina uusia variaatioita. Toistuva ja joustava tuntirakenne sekä moneen muokkautuvat harjoitusideat auttavat pitämään opetuksen suunnittelutyöhön kuluvan ajan ja ajatustyön kohtuullisena. Harjoitusten muunneltavuus tarjoaa myös mahdollisuuden reagoida tunnin tapahtumiin sekä oppilaiden ideoihin ja toiveisiin. Harjoitusten pohjalta voi myös rakentaa ryhmälle esityksen.

Viivi Hietasen kurssilla käydään läpi kaksi lastentanssituntia. Toinen tunneista on suunnattu 4-5 vuotiaille ja toinen 6-7 vuotiaille. Tunneilla kiinnitämme erityistä huomiota siirtymiin harjoitusten välillä. Esimerkkien avulla hyödynnämme tilaa, muodostelmia ja ohjeita siirtymissä. Pohdimme, miten opettaja säilyttää intensiteetin tunnin aikana ja saa lasten kiinnostuksen pysymään tunnin sisällössä niin, että tanssitunnilla ehditään oikeasti tanssia. Tavoitteena on löytää lisää keinoja oman työn sujuvoittamiseksi, jotta tanssitunti rullaa mukavasti eteenpäin ja tanssinopettaja jaksaa työssään lasten parissa.

Kohderyhmä

Tanssinopettajat, tanssinopettajaksi opiskelevat, aihealueesta kiinnostuneet pedagogit.

 

Ruokailu

Tanssiopistolla on mahdollista käyttää jääkaappia, mikroa, vedenkeitintä sekä astioita ja ruokailuvälineitä. Iso Omenassa runsaasti lounaspaikkoja ja ruokakauppoja.

Kurssin hinta

Hinta

  • 60 euroa daCin jäsenet ja jäsenkoulujen opettajat (koulu voi lähettää kurssille 2 opettajaa jäsenhintaan)
  • 40 euroa opiskelijat
  • 90 euroa muut osallistujat

 

         Hinta sisältää kurssipäivän ohjelman ja kahvit.

 

Ilmoittautuminen

2.8.2024  mennessä osoitteeseen dacifinland@gmail.com

Kurssimaksu maksetaan 6.8.2024 mennessä kurssin alkua daCin tilille FI3656091840046546

 

Kurssin viitenumero 20242. Muista mainita maksussa oma nimesi ja käytä viitenumeroa. Mikäli tarvitset erillisen laskun, niin laitathan viestiä ilmoittautuessasi.
Kurssilaiset saavat osallistumistodistuksen.

Peruutusehdot
Varaus vahvistetaan maksamalla kurssi 6.8.2024  mennessä, muutoin varaus

peruuntuu. Osallistuja vastaa itse henkilö- ja omaisuusvakuutuksesta.

Kurssien peruutusehdot:

Peruutus 7. – 9.8.2024 veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta

Peruutus kurssin alkamispäivänä tai jos et lainkaan peru, veloitamme täyden

osallistumismaksun.

Sairaustapauksessa keskeytetyn tai käyttämättä jääneen kurssipaikan maksu palautetaan

lääkärintodistusta vastaan.

 

Eeva-Mari Kitti
Eevamari Kitti opiskeli tanssijaksi tanssitaiteen laitoksen ensimmäisellä vuosikurssilla ja valmistui tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 1987. Tanssijana hän työskenteli Tanssiteatteri Raatikossa 1987–1997 ja on esiintynyt mm. Jorma Uotisen, Marjo Kuuselan, Richard Wherlockin, Marja Korholan ja Michel D’Auzonin teoksissa. Tanssijantyöstä Eevamari siirtyi tanssinopettajaksi ja on opettanut vuosien varrella niin nykytanssia, jazzia kuin balettiakin kaiken ikäisille oppilaille aina vasta-alkajista ammattilaisiin. Koulutustaan Eevamari täydensi vastikään Taideyliopistossa tanssipedagogiikan maisteriopinnoilla (2021). Eevamari toimii Vantaan Tanssiopiston alkuopetuksen kehitystyöopettajana ja opettaa siellä tällä hetkellä lastentanssia, lasten balettia ja klassista balettia ja oppilaiden ikähaarukka on 3-vuotiaista aikuisiin.  

Viivi Hietanen
Viivi Hietanen (tanssinopettaja YAMK) on toiminut toistakymmentä vuotta Turussa tanssinopettajana. Hietanen työskentelee Turun Seudun Tanssioppilaitoksessa lasten ja nuorten parissa lastentanssin ja jazztanssin opettajana. Lisäksi hän työskentelee tuntiopettajana Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa tanssinopettajan koulutusohjelmassa. Lastentanssin opettaminen on Hietaselle tärkeä ja iloinen osa opettajuutta.